Umjetnost? Ukradeni otirači?

Umjetnost? Ukradeni otirači?

[custom_frame_left]Herc
[/custom_frame_left] [divider_top]

Anonimni konceptualni umjetnici ili buntovnici učinili su središte Srebrenog jutros vrlo aktivnim. Stanovnici Srebrenog svoj su jutarnji ritam poremetili neplaniranom ranojutarnjom aktivnosti te su prije odlaska na posao krenuli u pravcu mora tražiti svoje – otirače.
Nepoznati netko našalio se u noći sa utorka na srijedu i pokupio oko stotinu i pedeset otirača ispred kućnih ulaza srebrenskih domova. Svi otirači našli su se poredani jedan do drugoga od hotela Orlando prema kafićima smještenim uz more u Srebrenom i to na način da je niz od stotinjak metara otirača započinjao i završavao cipelom, na kraju kojeg je bio otirač s natpisom “welcome”.
-Ma to je bilo tako smješno gledati ujutro ljude kako na putu od kafića do hotela “Orlando” traže svoje otirače i nose ih natrag ispred svojih kućnih vrata. – govori nam jedan mještanin Srebrenog koji je među prvima “pokupio” svoj otirač i promatrao svoje susjede i poznanike u traženju njihovih otirača.

Nije to mali posao skupiti više od stotinu tapitića i poredati ih s nekim smislom, i uz to ne zaobići otirače i drugih javnih objekata poput pizzerije. – čuli su se komentari promatrača neobične srebrenske situacije.
Obzirom da su Župljani poznati po svom smislu za šalu, barem kad je karneval u pitanju, nagađa se i da je poruka “umjetnika” usmjerena ka još uvijek neobnovljenom hotelu Orlando koji će i dalje biti ruglom cijele Župe umjesto njenim ponosom. Uostalom, iako je vrijeme karnevala iza nas, ovakav “škerac” s porukom ili ne, nasmijao je mnoge.
[divider_top]

Odgovori