Programi pranja autopraonica

 • Vanjsko pranje s aktivnom pjenom i zaštitnim voskom
 • Vanjsko pranje s aktivnom pjenom i zaštitnim voskom + podno pranje
 • Unutrašnje čišćenje osobnih vozila
 • Kemijsko (dubinsko) čišćenje unutrašnjosti vozila
 • Poliranje vozila
 • Poliranje farova

Pretpranje

Visokim pritiskom – Mini-Wash – skidanje krupne nečistoće sa vozila (blata, soli, bljuzge, snjega..)

Pretpranje je vrlo važan postupak jer je on početna faza svakog kvalitetnog čišćenja. Ovaj postupak služi kako bi se visokim pritiskom vode skinule sve krupne nečistoće na i ispod vozila (blato, sol, snjeg, bljuzga, komarci, ptičiji izmet…)

Tretiranje

Sredstvom za skidanje komaraca

Antiinsekt sredstvo protiv komaraca, muha, mušica i komaraca. Kada se nanese na vozilo ono svojim djelovanjem razgrađuje navedene nečistoće. Ptičiji izmet i komarci su Br.1 neprijatelji vašeg vozila koji ako se ne otklone mogu prouzročiti nepopravljivu štetu na laku vozila. Njihove kiseline dubinski prodiru u lak i trajno ga uništavaju.

Aktivna pjena

Ulaskom u tunel autopraonice na vozilo se posebnim brizgaljkama nanosi aktivna pjena

Aktivna pjena svojim djelovanjem pospješuje rastvaranje masnih tvari i nečistoća sa limenih i staklenih površina vozila. Ujedno smanjuje trenje između samog lima i stakla vozila i četaka.

Pranje četkama

Postupak pranja sa četkama i velikom količinom vode radi lakšeg ispiranja.

Podno pranje

Postupak koji se vrši vrlo visokim pritiskom i velikom količinom vode.

Podno pranje-velika količina vode (200 L) i pritisak kojom se ona nanosi oprati će svako podvozje i ukloniti blato, snjeg, bljuzgu i naročito sol. Sol – je nevidljivi neprijatelj vašeg vozila. Poznata je izreka koja kaže da „sol znači život“ ali ne u slučaju vašeg vozila kada ona nagriza sve površine koje nisu oprane vodom.

Vosak

Nanošenje voska

Nanošenje voska – Super polish za sjaj i lakšano sušenje pri padalinama. Redovitim pranjem i korištenjem ovih sredstava spriječavate nastanak korozije , ostvarujete sjajan efekt vašeg laka i prilikom vožnje kroz kišu kišne kapljice lakše odlaze sa staklenih i limenih površina.

Sušenje

Vrlo velikim strujanjem zraka uzrokovanim velikim ventilatoorima.

Sušenje vozila velikom količinom ventiliranog zraka.poseban efekt ovog dijela pranja vozila je njegovo sušenje kako bi se gotovo po zimi ispuhala sva voda sa površina i kanala na vozilu.Močni ventilatori potiskuju zrak prema vozilu i trenutno lim i stakla suše od vode.

Ručno brisanje vozila

Brisanje i poliranje vozila

Voda uvijek može ostati na limu i staklu vašeg ljubimca pa je potrebno pobrisati je sa „jelenjom kožom“ ili stakla sa pamučnom krpom.

Unutrašnje čišćenje vozila

Postupak je jednostavan

Prvo se iznesu i usisaju ili peru otirači,nakon toga se pristupa temeljitom usisavanju putnog prostora i prtljžnika vozila.
Zatim se peru stakla i pristupa se brisanju prašine po plastičnim površinama.nakon toga se obrisane površine prskaju Kokpit sprejom sa sjajem i antistatičkim djelovanjemtjprotiv prašine.
Također je obavezna kontrola i čišćenje pepeljara.

Kemijsko čišćenje

Dubinsko čišćenje unutrašnjosti vozila

Je postupak kojim specijalnim aparatom ubrizgavamo tekućinu za kemijsko čišćenje na svim tekstilnim djelovima vozila a snažni usisavač istovremeno isisava prljavu tekućinu.
Tako tretirani djelovi vozila su očišćeni i osvježeni od prethodnog mirisa (nikotinskog dima, fleka i masnih zaprljanja).

Poliranje

Poliranje vozila

S vremena na vrijeme dobro je da se automobil ispolira posebnom pastom za osvježavanje boje i uklanjanje eventualnih ogrebotina.
Samo poliranje se obavlja u kombinaciji strojnog i ručnog poliranja sa 3M Pastom za poliranje.
Pasta se utrljava spužvom na lak vozila i time se stapa sa lakom i potpuno ga osvježava.

Poliranje farova

Kontola

Obavljene usluge

Svatko može pogriješiti pa i stroj za pranje vozila ali zato naša završna kontrola mora to vidjeti i ispraviti.

Dezinfekcija ozonom

Riješi problem neugodnih mirisa za samo 30 minuta. OZON 99,99 % ubija sve moguće neugodne mirise dima od cigareta, ostatka hrane, ubija grinje, uništava mikro organizme i dezinficira zrak!
Uništava bakterije, plijesni, neutralizira neugodan miris od životinja, alkohola. Zbog toga se preporučuje i vozačima i suputnicima astmatičarima i alergičarima.

Kvaliteta na koju se treba osobito paziti!

Obratite pozornost na prethodne postupke pranja vozila i opće stanje autopraonica:

 • Stručnost osoblja za kvalitetno obavljanje usluge pranja vozila
 • Kvalitetu strojeva autopraonice
 • Kvalitetu kemijskih sredstava kojim se tretira vaše vozilo
 • Da li se redovito mjenjaju četke?
 • Sigurnost – morate imati apsolutno povjerenje u onoga kome povjeravate vaše vozilo.